التخطي إلى المحتوى الرئيسي

طريقة عمل باستا بالجمبرى تحضير باستا المكرونه بالجمبرى

طريقة عمل باستا بالجمبرى
الباستا بالجمبري وجبة متكاملة صحياً ومغذية للغاية طهى باستا المكرونه بالجمبرى تحتوي على الكثير من الفيتامينات 



والمعادن الهامة لكل أفراد الأسرة طريقة عمل باستا بالجمبرى تحضير باستا المكرونه بالجمبرى وهي وجبة متكاملة
الكمية تكفي: 4 أشخاص

 وقت التحضير: 15 دقيقة
 وقت الطهي: 15 دقيقة

المقادير:  باستا بالجمبرى

كيس مكرونة حلزونية او اقلام 
جمبري كبير او وسط اللي متوفر
 مشروم بروكلي
 3 كوسة حجم صغير 
زيت و زبدة 
زيتون شرايح 
كوب لبن
علبة كريمة 
لطبخ الصلصله البيضة ( الصوص الابيض بالكريمة)
ملعقتين دقيق 4 ملاعق كبيرة جبنة مطبوخة 
جبنة موتزاريلا جبنة بارميزان ولو مش متوفرة يبقي جبنة رومى مبشورة ناعم ملح وفلفل
التحضير:
باستا بالجمبرى
هنقطع الكوسة حلقات رفيعة ونقطع البروكلي بالايد
والمشروم لازم يبقي فريش ومقطع شرائح
الجمبري هنغسله كويس ونصفيه
هنسلق المكرونة و خلال الوقت ده هنعمل الصوص و الجمبري والخضار
يعنى من شروط الاكلة دي ان كل حاجة تتعمل في نفس الوقت
علشان تبقي سخنة وسايحة
والوقت اللي هتاخده المكرونة من اول غلي المية لحد ما تستوي
هنكون عملنا الخضار والجمبري والصوص بالكريمة
والمكرونة اول ما استوت وصفيتها وحطيتها في الحلة علطول في ساعتها
وهي سخنة
الطبخ : 
باستا بالجمبرى
نعمل الجمبري بالخضار السوتيه والمشروم
هنجيب طاسة ونحط زبدة وزيت ولما يسخن هنضيف الخضار
هنقلبهم دقيقتين وننزل بالجمبري
هنقلب بالراحة خالص علشان البروكلي ميتفتتش مننا
دقيقتين كمان وبعدين نضيف المشروم
هنسيبهم دقيقة ونضيف ملح بسيط وفلفل وبعدين نطفي عليه
ونسيبه علي جنب ونضيف الزيتون في الاخر خالص
الصوص الابيض بالكريمة
هنجيب مج اللبن ونضيف له الدقيق ونخلطهم كويس جداااا
ونصفيهم بمصفاه في حلة
وهنحط الحلة ع النار ونقلب كويس واول ما يبتدي يتقل نضيف الكريمة
ونقلب والصوص هيبدأ يتقل هنضيف الجبنة المطبوخة
ونقلب كويس لحد ما يتجانسوا
لحد ما نوصل لقوام متوسط لا تقيل ولا سايل متوسط
وبعدين نضيف نص الجبنة البارميزان او الرومي ونقلب كويس
واول ما تسيح نضيف نص الجبنة الموتزاريلا
ونقلب واول ما تسيح نطفي علي الصوص
بعد ما نطفي ع الصوص نضيف باقي الجبنة الموتزاريلا
ونسيبها تسيح
بعد كده هنجيب المكرونة وهي سخنة هنضيف لها الجمبري بالخضار ونقلبهم كويس
بعدين نضيف الصوص ونقلب كويس جدا علشان الصوص يبقي مغلف المكرونة كويس
وبعدين نغرف الاطباق وتتاكل في ساعتها وهي سخنة
وبالهنا مطبخ حوريات
طريقة عمل باستا بالجمبرى

تعليقات