أكلات متنوعة بالبطاطس 8 وصفات سهلة وسريعة

طهى البطاطس المهروسة باكثر من وصفه

 اكلات متنوعه بالبطاطس المهروسة

السلام عليكم ورجمة الله وبركاتة 
طريقة البطاطس المهروسة باكثر من وصفه
 نقدم لكم اليوم طريقة عمل بطاطس مهروسة سهلة باكثر من طريقة بالمقادير الصحيحة والخطوات المفصلة


ملاحظات
1- البطاطس ماينفعش تتهرس في الفود بروسيسور علشان بتمزلق وتعمل عرق لازم تتهرس بالشوكه او الهراسه المخصصه لذلك

2- لازم تتهرس كويس قوي ومراعاه عدم وجود اي قطع صغيره مش مهروسه لانها ممكن تفتح منك في الزيت
وانتي بتصبعيها لو لقيتي حتت صغيره مش مهروسه اتخلصي منها فورا
3- لما بتصبعيها طبعا شكلها مش بيبقي منتظم
الحل علشان يطلع شكلها حلو ومبرومه كويس انك تمرريها علي الرخامه هاتبقي مبرومه وشكلها متساوي
4- دخول الفريزر بين كل خطوه والتانيه مهم جدا علشان ماتسيحش وتبوظي الدنيا
لما بتبقي مجمده بتعرفي تشتغلي بيها لان فيها زبده ولبن فاكيد مع حراره الايد بتسيح
5- اضافه الكورن فليكس لخليط لبقسماط بيدي نتيجه حلوه قوي وطبقه مقرمشه جدا وده عامه مع اي حاجه بتتعمل بانيه
 أقراص البطاطس باللحم المفروم

المقادير:
    2 بيضه مخفوقه
    بصله متوسطه الحجم و مفرومه ناعما
    كوب بقدونس مفروم فرما ناعما
    300 جرام لحمه مفرومه
    3 حبات بطاطس
    حبة بقسماط
    ملح و فلفل على حسب الرغبه
    كوب و نصف زيت للقلى
الطريقة:

    تُسلق البطاطس في الماء والملح حتى تستوي، ثم تُقشر وتُهرس ويضاف إليها البقدونس ناعماً.
    يُذبل البصل المفروم في قليل من الزيت،
    يضاف إليه اللحم المفروم ويُبهر بالملح والفلفل، مع الاستمرار في التشويح والتقليب حتى يستوي اللحم.
    خذي القليل من البطاطس المهروسة وبيدين مبللتين افردي البطاطس بين راحة يديكِ ثم ضعي وسطها كمية من اللحم ثم اغلقي قرص البطاطس.
    خذي كمية من الأقراص وضعيها في البراد حتى يسهل لفها وقليها.
    سخني كمية مناسبة من الزيت.
    اغمسي الأقراص في البيض المخفوق والمُتبل ثم في البقسماط، ثم تُقلي حتى تصيرذهبية اللون
=============================================
البطاطس المهروسة (هاش براونز) مع سلمون و مسطرد

 
المقادير:
    1 بطاطس كبيرة (حوالى 350 جرام)، مغسولة
    1 ملعقة كبيرة من الدقيق
    1 ملعقة كبيرة مسطرد
    القليل من الزبدة
    1 ملعقة كبيرة زيت عباد الشمس
    4  شرائح سمك السلمون المدخن
    القشدة أو كريم فريش للتزيين
    أوراق البصل الأخضر الطويلة للتزيين
الطريقة:
    ابشري البطاطاس الغير مقشرة على منشفة نظيفة و جافة. احملى أطراف المنشفة الأربعة على شكل صرة، ثم اضغطى على البطاطس فوق اناء لتصفية  أى مياه زائدة من البطاطس.
    تقلب البطاطس فى وعاء ويضاف-الدقيق والمسطرد. يتبل المزيج حسب الرغبة و تخلط معاً جيداً.
    قسمي الخليط إلى 8 كرات ثم تسطح بين يديك. تسخن مقلاة كبيرة و فيها الزبدة والزيت، ثم تضاف البطاطاس إلى المقلاة. تطهى لمدة 2-3 دقائق على كل جانب، على نار متوسطة، حتى تصبح ذهبية اللون.
    ضعي قطع الهاش براون على طبق التقديم وأعلاها شرائح سمك السلمون المدخن، ثم تزين بالقليل من الكريم فريش و أوراق البصل الأخضر المقطعة.
=========================================
كرات البطاطس بالخضار

طريقة شهية وجديدة لتناول الخضروات والبطاطس معًا
المقادير:

    كيلو بطاطس مسلوقة
    3 ثمرات جزر مقطع مكعبات مسلوق
    فلفل ألوان مقطع صغيرًا
    فص ثوم مفروم
    بسلة مسلوقة
    3 حبات كوسة مسلوقة ومقطعة مكعبات صغيرة
    2 بيضة
    ملح وفلفل وكمون حسب الرغبة
    بقسماط
    زيت للتحمير
الطريقة:

1- قومي بسلق البطاطس وهرسها جيدًا مع رشة ملح وفلفل وكمون ثم قلبيها مع فص الثوم المفروم وملعقة زيت على النار لمدة 3 دقائق.
2- اسلقي الخضروات ماعدا الفلفل الملون لمدة 10 دقائق ثم انتشليها حتي تبرد قليلاً.
3- شوحي الفلفل الملون في ملعقة زيت حتي يدبل قليلاً
3- قومي بعمل كرات من البطاطس المسلوقة المهروسة وحشوها بالخضروات وغلقها جيدًا
4- اغمسيها في البيض ثم البقسماط المطحون ثم حمريها في زيت غزير حتي تكتسب اللون الذهبي
5- قدميها ﻷطفالك على العشاء أو بين الوجبات مع الصوص.
===========================================
كفتة البطاطس
طريقة عمل كفتة البطاطس

 
المقادير:

    5 حبات بطاطس متوسطة الحجم
    ملعقة كبيرة دقيق
    2 ملعقة كبيرة بقدونس مفروم
    2 ملعقة كبيرة كزبرة خضراء مفرومة
    2 ملعقة كبيرة شبت مفروم
    عود بصل أخضر مفروم أو بصلة عادية مفرومة ناعمًا
    2 فص ثوم مهروس
    ملعقتين زبد
    ملح وفلفل وبهارات وكزبرة ناعمة وسماق
    للتغطية قبل القلي: بيضة مخفوقة ودقيق وبقسماط
    شريحة أو اثنتين جبن رومي أو شيدر للحشو أو للخلط مع البطاطس (اختياري)
الطريقة:
    اغسلي البطاطس وافركيها جيدًا
    اسلقيها مع بعض الملح والفلفل وقليل جدًا من الزيت
    اتركيها تبرد قليلًا ثم قشريها
    قومي بتشويح البصل والثوم مع ملعقة زبد ليصبح لونها ذهبيًا
    اهرسيها جيدًا وأضيفي لها الجبن والزبد والبصل والثوم والكزبرة والبقدونس والبهارات
    شكليها بشكل كرات وغطيها بالدقيق ثم البيض ثم البقسماط واقليها
    قدميها ساخنة مع الخبز والسلاطات

* يمكنك حشوها باللحم المفروم أو الدجاج أو الخضروات أو الجبن أو تركها دون حشو.
=====================================
موضوعات ذات صله : اطباق رئيسية طريقة طبخ / من كل بلد اكله / المقبلات /
بوريه البطاطس والبنجر

 
المقادير:

    5 حبات بطاطس متوسطة الحجم.
    2 حبة بنجر (شمندر) كبيرة الحجم.
    ½ كوب حليب.
    1 ¾ لتر ماء.
    4 ملاعق كبيرة زبد.
    1 ½ ملعقة صغيرة ملح.
     ½ ملعقة صغيرة شطة (فلفل حار مطحون).
الطريقة:

    قشري حبات البطاطس وتغسل جيداً بالماء، ثم تقطع إلى مكعبات كبيرة الحجم وتوضع فى ناء صغير وتغطى بكمية من الماء.
    اتركي الاناء على نار متوسطة حتى تُسلق البطاطس، ويُختبر نضجها بغرس حرف سكين بها.
    قشري حبات البنجر وتغسل جيداً بالماء، ثم تقطع إلى مكعبات متوسطة الحجم وتوضع فى وعاء الخلاط الكهربائى.
    ضيفي الحليب إلى البنجر، وتخفق المكونات على سرعة عالية حتى تصبح مزيجاً ناعماً ومتوسط السيولة.
    صفى مكعبات البطاطس من الماء، وتسكب فى وعاء عميق وتهرس بالهراسة اليدوية حتى تصبح هريساً ناعماً بلا تكتلات.
    اذيبي الزبد فى اناء صغير، ويضاف إليه هريس البطاطس ويقلب به حتى يندمجا تماماً.
    ضيفي مزيج البنجر والحليب إلى هريس البطاطس، ويقلب به حتى يمتزجا معاً جيداً ويصبح الهريس ناعماً وهشاً.
    ضيفي الملح والشطة إلى الخليط ويقلب جيداً مرة أخرى، ثم يسكب فى قالب مستدير متوسط الحجم، ويسوى أعلاه بظهر الملعقة.
    قلبي صحن القالب وعاء الخليط، ثم يقلبان معاً، ويطرق قليلاً على قاع القالب حتى يخرج قالب الخليط من الوعاء المعدنى.
    وزعي شرائح دجاج أو لحم محمر ولوز مُحمص حول خليط البطاطس والبنجر، ويقدم.
=========================================
بطاطس مهروسة بالمشروم والجبن
 
بمكونات بسيطة يمكنك التجديد في أكلاتك، جربي وصفة البطاطس المهروسة بالمشروم والجبن واستمتعي بطعمها الرائع.
المقادير:
    ¾ كيلو بطاطس مقشرة.
    بصلة متوسطة مقطعة أرباع.
    ¾ كوب مشروم.
    كوب من خليط الجبن (بارميزان، شيدر، موتزاريلا).
    ¾ كوب حليب.
    ¼ كوب كريمة طبخ.
    2 ملعقة كبيرة زبدة.
    ملح وفلفل.
الطريقة:
    اسلقي البطاطس والبصل والمشروم في ماء مملح.
    صفي البطاطس من الماء.
    اهرسي البطاطس والبصل والمشروم جيدا أو اضربيهم في الخلاط.
    على نار متوسطة، ضعي الحليب والكريمة والزبدة والملح والفلفل الجبن، واتركي الخليط حتى يسخن مع التقليب المستمر.
    أضيفي خليط الحليب إلى البطاطس المهروسة، وقلبيه جيدا حتى تصبح البطاطس ناعمة تماما.
    قدميها مع الخبز العربي.
يمكنك وضعها في الفرن مع مزيد من الجبن على الوجه لدقائق

=========================================
طريقة عمل البطاطس الكروكيت

المقادير
- 3 بطاطس متوسطه مسلوقه ومهروسه
- معلقه زبده مليانه
- معلقتين لبن
- ملح وفلفل
التحضير
 - تعجن المقادير جيدا وتدخل الفريزر ربع ساعه لسهوله التشكيل
- تشكل اصابع ثم تدخل الفريزر مره اخري
- ثم تعمل بانيه بالدقيق والبيض والبقسماط
- وتدخل الفريزر مره اخري
الطهى
- ثم تخرج وهي مجمده وتقلي في زيت غزير

- والنتيجه بطاطس كروكيت جميله جدا مقرمشه قوي من بره وطريه وسايحه وبتدوب من جوه

=========================================
طريقة عمل عجينة البيتزا بالبطاطس المسلوقة

 
المقادير
    4 بطاطا مسلوقة
    1/4 كيلوغرام لحم مفروم
    1 بصل، مفروم
    2 فص ثوم، مفروم
    1 بيضة
    1/4 كوب حليب سائل، دافئ
    1/4 كوب بقسماط أو كعك مطحون
    1/4 كوب فطر، شرائح
    1/4 كوب جبن موزاريلا، مبروش
    1/2 كوب فليفلة، ألوان شرائح
    2 ملعقة كبيرة زيتون أخضر أو أسود، شرائح
    1/2 كوب طماطم، مكعبات
    ملح وفلفل أسود حسب الذوق

طريقة التحضير
30 دقيقة

    في مقلاة غير لاصقة ساخنة، نرش قليل من الزيت ونشوح البصل والثوم ثم يضاف اللحم، البهارات حتى ينضج اللحم. تهرس البطاطس المسلوقة.
    تخفق البيضة بالشوكة، تضاف إلى البطاطس وتعجن البطاطس مع البيض جيداً، يضاف البقسماط.
    ترش صينية بايركس بالزيت، تبطن بالبقسماط وتوضع طبقة من البطاطس وتسوى بيد مبللة ماء.
    توضع طبقة لحمة مفرومة فوق البطاطس ثم توضع طبقة أخرى من البطاطس، يضغط عليها بيد مبللة تقطع الصينية بسكين حامي لتخترق كل الطبقات.
    يضاف الحليب بعد خلطه بالملح والفلفل الأسود فوق الصينية.
    ترش ب 2/3 كمية الجبنة البارميزان على الوجه، ترص فوقها الخضروات ثم باقي الجبنه قبل دخولها الفرن المسخن على 180 درجة مئوية لمدة 20 دقيقة، تقدم ساخنة.

0