طريقة عمل الشيش طاووق المشوى بتتبيلة
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
اسمحولى اليوم اقدم ليكم طريقة شيش طاووق الفراخ مؤخراً وصلت العديد من الطلبات حول وصفة عمل الشيش طاووق فهي وصفة مفضلة لجميع أفراد العائلة . و يحظي شيش طاووق الفراخ أو أسياخ الدجاج المتبلة بشعبية كبير نقع شرائح الدجاج في التتبيلة على الاقل 4 ساعات او ليله لتحصل في النهاية علي أفضل طعم لشيش طاووق
** مقادير الشيش طاووق
دجاج مخليه
بصل مكعبات
فلفل رومى مكعبات
طماطم مكعبات (الجزء الخارجى فقط بدون بزور)
خله شيش
**المقادير لعمل التتبيله
كوب زبادي او ممكن لبن رايب
2/1 ملعقة زعتر
حبة كبيرة بصل مبشوره /او بصل بودرة
ملعقة صغيرة ثوم بودرة
1/2 فنجان خل
2/1 ملعقة صغيرة كزبرة مطحونة
رشه جوزه الطيب
ملح وفلفل اسمر
ورق لاورو
حبهان
تصنيف شيش طاووق : اكلات جديده وسريعة ، طبخ اكلات بالخطوات ، تعليم فن الطهى
الطريقه لعمل خلطة الشيش طاووق(التتبيله)
يخلط كلا من( الذبادى وماء البصل والكزبره و جوزه الطيب والزعتر والفلفل ولاوره والحبهان والملح والخل تخلطة كل البهارات ) مع بعض وتوضع فى الثلاجه
يقطع الدجاج مكعبات وتوضع فى الخلطة من 4 ساعات
الى24 ساعه داخل الثلاجه وتخرج تشك قطعه بصل و فراخ و فلفل و الطماطم وتشو على فحم او طاسه فى نقطة زيت بسيطه جدا او جريل
يمكنك تقديم الشيش طاووق الفراخ مع الخبز أو الأزر المكسيكي لتحصل علي وجبة شهية للغاية بالهنا
تعليقات