صوص الشكولاته
طعمه زي الجاهز بالضبط وقوامه رائع
دانيت الشوكولاته بالزبدة بقوام قشدي كريمي وكثيف
المقادير صوص الشكولاتة
أكواب حليب سائل( انا استخدمت مبستر و ممكن بودرة )
2 ملعقه طعام كبيرة زبده
كوب الا ربع سكر ابيض عادي
2 كيس كريما شانتيه انا استخدمت كاكاو
( اما 2 كيس كريما كاكاو او2 كيس كريما فانيلا بس تضيفي للفانيلا 2 ملعقه كاكاو كبيرة غير الي في المقادير)
2 ملاعق كبار كاكاو برضه لاظهارطعم الشوكولاته ..
(لو عندك كريما شانتيه فانيلا ضيفي 4 ملاعق كبار كاكاو بودرة مع المقادير)
2ونص ملعقة كبار نشا
نخلط كل المقادير عدا الزبده .. في الخلاط
منعا لاي تكتل سواء من النشــــا او الكاكاو البودرة
صورة قبل الخلط وبعد
ذوبي الزبده على نار هاديه في الطنجرة او الحله ثم اضيفي الخليط وحركي بشكل مستمر
على نار متوسطه
شكل الخليط اول ما اصبح دافي
بعد التحريك المستمر على نار متوسطه اصبح الخليط كثيف نوعا ما
نطفي النار
ولازم تنتبهي في الخطوة دي ..
لانك لو حبيبتي تكثفيه زي المهلبيه مش حيتكثف جامد زي المهلبيه لانه
فيه زبده بتلينه وكمان كريما في حاله وحده بس
لو زودتي نشا كتيرغير الي في المقادير حيطلع بيقطع قطع جامد لما يبرد
احنا عايزينه بقوام قشدي مش مهلبي
شوفي قوامه لسه في سيوله نوعا ما
طبعا متقوليش لا لسه عايز كمان شويه على النار
ملاحظه هامه
لاتنسي انه في مكوناته كريما شانتيه ودي لما تبرد بتجمد القوام
و بيحتوي على زبده وهيه بتعمل على ليونته وتجميده بشكل جيد
لاتنسي انه وهو ساخن بيكون لين ولما يبرد بيجمد
عشان كده ماتجمديهوش كتير على النار
طعمه زي الجاهز بالضبط وقوامه رائع
دانيت الشوكولاته بالزبدة بقوام قشدي كريمي وكثيف
المقادير صوص الشكولاتة
أكواب حليب سائل( انا استخدمت مبستر و ممكن بودرة )
2 ملعقه طعام كبيرة زبده
كوب الا ربع سكر ابيض عادي
2 كيس كريما شانتيه انا استخدمت كاكاو
( اما 2 كيس كريما كاكاو او2 كيس كريما فانيلا بس تضيفي للفانيلا 2 ملعقه كاكاو كبيرة غير الي في المقادير)
2 ملاعق كبار كاكاو برضه لاظهارطعم الشوكولاته ..
(لو عندك كريما شانتيه فانيلا ضيفي 4 ملاعق كبار كاكاو بودرة مع المقادير)
2ونص ملعقة كبار نشا
نخلط كل المقادير عدا الزبده .. في الخلاط
منعا لاي تكتل سواء من النشــــا او الكاكاو البودرة
صورة قبل الخلط وبعد
ذوبي الزبده على نار هاديه في الطنجرة او الحله ثم اضيفي الخليط وحركي بشكل مستمر
على نار متوسطه
شكل الخليط اول ما اصبح دافي
بعد التحريك المستمر على نار متوسطه اصبح الخليط كثيف نوعا ما
نطفي النار
ولازم تنتبهي في الخطوة دي ..
لانك لو حبيبتي تكثفيه زي المهلبيه مش حيتكثف جامد زي المهلبيه لانه
فيه زبده بتلينه وكمان كريما في حاله وحده بس
لو زودتي نشا كتيرغير الي في المقادير حيطلع بيقطع قطع جامد لما يبرد
احنا عايزينه بقوام قشدي مش مهلبي
شوفي قوامه لسه في سيوله نوعا ما
طبعا متقوليش لا لسه عايز كمان شويه على النار
ملاحظه هامه
لاتنسي انه في مكوناته كريما شانتيه ودي لما تبرد بتجمد القوام
و بيحتوي على زبده وهيه بتعمل على ليونته وتجميده بشكل جيد
لاتنسي انه وهو ساخن بيكون لين ولما يبرد بيجمد
عشان كده ماتجمديهوش كتير على النار
تعليقات