التخطي إلى المحتوى الرئيسي

طريقة طبخ البامية باللحمة على الطريقة المصرية

طريقة عمل البامية المصرية

طريقة عمل البامية باللحمة على الطريقة المصرية

السلام عليكم ورحمة الله وبركاتة اسمحولى اصدقائى اقدم ليكم طريقة الباميه الكل بيحبها البامية المصرية بالطماطم  واللحمه وصفة اطباق رئيسية و اكلات سريعة من مطبخ حوريات اليك طريقة عمل البامية المصرية بالخطوات الواضحة والمقادير الدقيقة. حضريها وشاركينا تجربتك
وقت التحضير:  ١٠ دقيقة
وقت الطبخ:  ٤٠ دقيقة
عدد الوجبات : ٤ أشخاص
تصنيف طبق البامية اكلات مصري : اطباق رئيسية ، طريقة طبخ اكلات ، تعليم الطبخ يالخطوات ، 

مقادير البامية المصرية
١ كيلوغرام بامية ( متنظفه تشيلى البوز والراس بطريقه دائريه)
١ كيلوغرام لحم، شقف
٧٥٠ غرام طماطم، مضروبة فى الخلاط ومتصفية
٢ ملعقة صغيره ثوم، مفروم
٣ ملعقة كبيرة سمن 
ملح وفلفل أسود حسب الذوق 
يصله متوسطه متقطع قطع صغيره
طريقة تحضير البامية المصرية
١. في قدر نضع سمنة وبعدين البصله واول ماتدبل نضع الثوم نشوحو حتى يصبح لونه ذهبي.
٢. نضيف الطماطم واللحمة، نضعها حتى تتسبك وتبقى ثقيلة، إذا وجدتي اللحمة لسى ناشفة، أضيفي مياه ، إتركيها حتى تدخوال اللحمه فى النضج

٣. إغسلي البامية جيداً، أضيغيها على القدر ثم أضيفي كوب ماء، إتركيه يتسبك إذا بقيت البامية ناشفة أضيفي كوب ماء، أضيفي الملح والفلفل ومكب مرقة اللحمه وبالهنا.

اقتراحات البامية المصرية
الاحسن ماتسيبها لما تتهرى وياسلام لو تكليها تانى يوم كل لما تبات تبقى رائعة مع الرز كمان يالسلام

تعليقات