التخطي إلى المحتوى الرئيسي

المشاركات

عرض المشاركات من فبراير ٥, ٢٠١٣

طريقة عمل السينابون تحضير السينابون بحشوات مختلفه بالصور

السينابون حشوتين بطعم حلو وحشوة بطعم مالح (حادق ) والسينابون الحلو له عجينة والمالح حيكون له عجينة طبعا غير  وحبدا باول نوعين حلو لانهم من نفس العجينه وبعدين بالسينابون العجينه هايله وهشه جدا السينابون الهش بثلاث حشوات سينابون محشي بالقرفة والزبدة مع السكر من الداخل المقادير عمل سينابون 4 اكواب طحين 2 بيض 3 ملاعق كبيرة خميرة 3/4 أصبع زبدة لينة  كوب حليب دافي  1 ملعقه صغيرة ملح  4 ملاعق كبيرة سكر  (( الكوب الي عندي يعادل كوب ونصف عشان كده مش ممتلىء))   الحشوة سينابون   3/4 اصبع زبده 3 ملاعق كبيرة سكر 4 ملاعق كبيرة قرفه    طر يقة عمل سينابون ذوبي الخميرة مع الحليب واتركيها على جنب..  اخلطي السكر مع الزبدة والببيض والملح وبعدها اضيفي الدقيق وثم الخميرة المذوبه مع الحليب..  واتركيها تخمر مده ساعة     قبل التخمير وبعد ناخذ قسم من العجينه ونفردها بالنشابه او الشوبك  على سطح مرشوش بالدقيق عشان ما تلزقوالسمك تقريبا حيكون 1 سم ونص وندهنها بالحشوة ونلفها رول ونقطعها    ونرصهم في صينيه مدهونه زبده شيء بسيط ونتركهم يرتاحوا    عشان حجمهم يتضاعف ونخبزهم على حرارة عاليه    ممكن تقدميها ساده او مرش

طريقة عمل السينابون تحضير السينابون بحشوات مختلفه بالصور

السينابون حشوتين بطعم حلو وحشوة بطعم مالح (حادق ) والسينابون الحلو له عجينة والمالح حيكون له عجينة طبعا غير  وحبدا باول نوعين حلو لانهم من نفس العجينه وبعدين بالسينابون

طريقة عمل صوص الشوكولاته تحضير صوص الشوكولاته

 صوص الشكو لاته   طعمه زي الجاهز بالضبط وقوامه رائع  دانيت الشوكولاته بالزبدة بقوام قشدي كريمي وكثيف المقادير صوص الشكو لات ة أكواب حليب سائل( انا استخدمت مبستر و ممكن بودرة ) 2 ملعقه طعام كبيرة زبده كوب الا ربع سكر ابيض عادي 2 كيس كريما شانتيه انا استخدمت كاكاو  ( اما 2 كيس كريما كاكاو او2 كيس كريما فانيلا بس تضيفي للفانيلا 2 ملعقه كاكاو كبيرة غير الي في المقادير)  2 ملاعق كبار كاكاو برضه لاظهارطعم الشوكولاته ..  (لو عندك كريما شانتيه فانيلا ضيفي 4 ملاعق كبار كاكاو بودرة مع المقادير)  2ونص ملعقة كبار نشا  نخلط كل المقادير عدا الزبده .. في الخلاط   منعا لاي تكتل سواء من النشــــا او الكاكاو البودرة صورة قبل الخلط وبعد ذوبي الزبده على نار هاديه في الطنجرة او الحله ثم اضيفي الخليط وحركي بشكل مستمر  على نار متوسطه شكل الخليط اول ما اصبح دافي   بعد التحريك المستمر على نار متوسطه اصبح الخليط كثيف نوعا ما  نطفي النار ولازم تنتبهي في الخطوة دي ..  لانك لو حبيبتي تكثفيه زي المهلبيه مش حيتكثف جامد زي المهلبيه لانه  فيه زبده بتلينه وكمان كريما في حاله وحده بس  لو زودتي نشا كتيرغير الي في المقاد

طريقة عمل صوص الشوكولاته تحضير صوص الشوكولاته

 صوص الشكو لاته   طعمه زي الجاهز بالضبط وقوامه رائع  دانيت الشوكولاته بالزبدة بقوام قشدي كريمي وكثيف