التخطي إلى المحتوى الرئيسي

طريقة عمل السينابون تحضير السينابون بحشوات مختلفه بالصور


السينابون حشوتين بطعم حلو وحشوة بطعم مالح (حادق )
والسينابون الحلو له عجينة والمالح حيكون له عجينة طبعا غير
 وحبدا باول نوعين حلو لانهم من نفس العجينه وبعدين بالسينابون



العجينه هايله وهشه جدا
السينابون الهش بثلاث حشوات
سينابون محشي بالقرفة والزبدة مع السكر
من الداخل
المقادير عمل سينابون
4 اكواب طحين 2 بيض
3 ملاعق كبيرة خميرة
3/4 أصبع زبدة لينة
 كوب حليب دافي
 1 ملعقه صغيرة ملح
 4 ملاعق كبيرة سكر
 (( الكوب الي عندي يعادل كوب ونصف عشان كده مش ممتلىء))
 


الحشوة
سينابون
  3/4 اصبع زبده
3 ملاعق كبيرة سكر
4 ملاعق كبيرة قرفه 


 
طريقة عمل سينابون
ذوبي الخميرة مع الحليب واتركيها على جنب..
 اخلطي السكر مع الزبدة والببيض والملح وبعدها اضيفي الدقيق
وثم الخميرة المذوبه مع الحليب..
 واتركيها تخمر مده ساعة
 

 
قبل التخمير وبعد
ناخذ قسم من العجينه ونفردها بالنشابه او الشوبك
 على سطح مرشوش بالدقيق عشان ما تلزقوالسمك تقريبا حيكون 1 سم ونص
وندهنها بالحشوة


ونلفها رول ونقطعها 


 
ونرصهم في صينيه مدهونه زبده شيء بسيط ونتركهم يرتاحوا 



 
عشان حجمهم يتضاعف
ونخبزهم على حرارة عاليه 


 
ممكن تقدميها ساده او مرشوشه بسكر ناعم 

 
او مع سكر ناعم وماء مخلوط على النار حتى يغلظ قوامه
 اوغيرها كله حسب الرغبه
طريقة التقديم
وممكن تقدميها وهي مغطسه بالسيرب او القطر
 زي ما بحبها
او متزينة بالجوز الهند المبروش 


 


وهنا غرقانه بصوص الشوكلاته

لمعرفة صوص الشكولاته اضغط على الرابط
 http://oryeat.blogspot.com/2013/02/blog-post.html

تعليقات