التخطي إلى المحتوى الرئيسي

المشاركات

عرض المشاركات من أكتوبر ١٩, ٢٠١٢

طريقة عمل اللحمة الضانى بالحمص تحضير طاجن الحمه بالحمص

طاجن اللحمة الضانى بالحمص طريقه طاجن اللحمة الضانى بالحمص خطوات تحضير طاجن اللحمة الضانى بالحمص كيفية عمل طاجن اللحم الضانى  بالنسبه للحمه لو ضاني أو شمبري بأحب أسلقها نص ساق وبعدين أشيلها من الشوربه النار و نضع المقدار فى صينية او طاجن فرن و ندخلة الفرن  المقادير :اللحمة الضانى بالحمص 1/2 كيلو لحمه ضانى  1/2 كيلو حمص شام بصل قورمه (إن لم يوجد نستخدم 3 بصلات كبار مقطه حلقات) فلفله رومى كبيره ثمرتين طماطم مقشرين 2 ملعقة كبيره صلصه  حزمة مقدونسِ 1/4 ملعقة صغيره نعناع ناشف ملح - فلفل - بهارات - جوزة الطيب تحضير اللحمة الضانى بالحمص الطريقة طاجن اللحمة الضانى بالحمص   يتم سلق اللحم نصف سليق- ينقع الحمص من اليوم السابق للاستخدام ثم بعد ذلك يغسل جيدا ويوضع له ماء نظيف ويترك ليسلق على النار- نضع فى الحله زيت ثم البصل ويتم التقليب إلى انا ان يحمر دهبى فاتح ثم يوضع الفلفل الرومى ويقلب قليلا ثم نضع اللحم ويقلب خمس دقائق وبعد ذلك نضيف الحمص والطماطم المقطعة ونتركهم على نار هادئة حتى تتشرب ما بها من ماء ثم نضيف الصلصه والملح والفلفل والبهارات وجوزة الطيب ونقلب ثم نضع الشوربه التى تم سلق اللحمه ب

طريقة عمل اللحمة الضانى بالحمص تحضير طاجن الحمه بالحمص

طاجن اللحمة الضانى بالحمص طريقه طاجن اللحمة الضانى بالحمص خطوات تحضير طاجن اللحمة الضانى بالحمص كيفية عمل طاجن اللحم الضانى

طريقة عمل الجلاش باللحمة المفرومة تحضير صينية الجلاش باللحمة المفرومه خطوات عمل الجلاش

صينية الجلاش باللحمة المفرومة طريقة عمل جلاش باللحم المفروم خطوات عمل الجلاش بالحمة لعمل صينية الجلاش المقادير: الجلاش باللحمة المفرومة نصف كيلو جلاش (باكو) لحمة مفرومة معصجة  بيضتان ملح ,فلفل كوب حليب ( طويل او مج)+سمن طريقة عمل لحمة مفرومة معصجة    طريقة عمل اللحمه المعصجه تفرم البصله وتشوح على النار مع السمن بعد ان تصفر لونها توضع فوقها اللحمه وتقلب جيدا لمدة عشر دقايق او الى ان تصير اللحمه لونها دهبى يوضع فوقها الملح والفلفل والتوابل وتقلب جيدا ثم يوضع عصير الطماطم بكده هاتكون اللحمه المعصجه جاهزه الطريقة الجلاش باللحمة المفرومة  تحضير الجلاش باللحمة المفرومة اضرب البيضتين بالشوكة و عليهم ملح وفلفل و احطهم على كوب اللبن واخلطهم كويس قوى بالشوكة.تدهن صينية بالسمن ثم نضع نص كمية الجلاش مع المسح بالفرشاة سمن بين كل ورقتين و هكذا حتى ننتهى من نص الكمية ثم اضع اللحمه المعصجة مع فردها كويس ثم نضع نص كمية الجلاش التانية بنفس الطريقه الاولى ثم ادهن وجة الصينية بالفرشاة بالسمن و اقطع الجلاش بالسكينة اما مثلثات او مربعات وادخلها الفرن حوالى 10 دقائق حتلاقيها وشها احمر خفيف اروح مطلعا

طريقة عمل الجلاش باللحمة المفرومة تحضير صينية الجلاش باللحمة المفرومه خطوات عمل الجلاش

صينية الجلاش باللحمة المفرومة طريقة عمل جلاش باللحم المفروم خطوات عمل الجلاش بالحمة لعمل صينية الجلاش