التخطي إلى المحتوى الرئيسي

طريقة عمل الجلاش باللحمة المفرومة تحضير صينية الجلاش باللحمة المفرومه خطوات عمل الجلاش

صينية الجلاش باللحمة المفرومة
طريقة عمل جلاش باللحم المفروم خطوات عمل الجلاش بالحمة لعمل صينية الجلاش


المقادير: الجلاش باللحمة المفرومة
نصف كيلو جلاش (باكو)
لحمة مفرومة معصجة 
بيضتان
ملح ,فلفل
كوب حليب ( طويل او مج)+سمن

طريقة عمل لحمة مفرومة معصجة 
 طريقة عمل اللحمه المعصجه تفرم البصله وتشوح على النار مع السمن
بعد ان تصفر لونها توضع فوقها اللحمه
وتقلب جيدا لمدة عشر دقايق او الى ان تصير اللحمه لونها دهبى
يوضع فوقها الملح والفلفل والتوابل وتقلب جيدا ثم يوضع عصير الطماطم
بكده هاتكون اللحمه المعصجه جاهزه

الطريقة الجلاش باللحمة المفرومة

 تحضير الجلاش باللحمة المفرومة
اضرب البيضتين بالشوكة و عليهم ملح وفلفل و احطهم على كوب اللبن واخلطهم كويس قوى بالشوكة.تدهن صينية بالسمن ثم نضع نص كمية الجلاش مع المسح بالفرشاة سمن بين كل ورقتين و هكذا حتى ننتهى من نص الكمية ثم اضع اللحمه المعصجة مع فردها كويس ثم نضع نص كمية الجلاش التانية بنفس الطريقه الاولى ثم ادهن وجة الصينية بالفرشاة بالسمن و اقطع الجلاش بالسكينة اما مثلثات او مربعات وادخلها الفرن حوالى 10 دقائق حتلاقيها وشها احمر خفيف اروح مطلعاها و صبة عليها كلها كوب اللبن بالبيض و ادخلها تانى الفرن لحد ما تستوى و تحمر . تطلعيها و تعيدى تقطيعها على القطعة السابقة وتقدم
 بالهنا الجلاش باللحمة المفرومة مطبخ حوريات







  ،

تعليقات