التخطي إلى المحتوى الرئيسي

طريقة عمل سلطة البطاطس بالمايونيز تحضير سلطة البطاطس سهلة وسريعة



طريقة عمل سلطة البطاطس بالمايونيز
طريقة عمل سلطة البطاطس بالمايونيز مع تحضير سلطة البطاطس الفرنسية


  سهلة وسريعة
الكمية تكفي: شخصين
 وقت التحضير: 30 دقائق
 وقت الطهي: 5 دقائق
المقادير:
سلطة البطاطس
 2 حبة بطاطس متوسطة الحجم
 2 ملعقة كبيرة مايونيز
 1 ملعقة كبيرة بقدونس مفروم ناعم
 مقدار ملح 
قليل من الليمون 
قليل من الزيت 
طريقة عمل سلطة البطاطس
 التحضير: سلطة البطاطس
1- تقشر الباطس وتقطع مكعبات. كبيره ونحطها فى ماء تغلى ونحط ملح خفبف و نتركها بعد الغليان على نار هاديه تكمل السوى وبعد متستوى ‏لمدة‏ 20 ‏دقيقة‏، ‏ثم‏ ‏تتُرك‏ ‏لتبُرد‏
 الطبخ : سلطة البطاطس
 1- ثم تقلى مكعبات البطاطس في القليل من الزيت.
2- تخلط المقادير سوياً وتوضع في صحن نقوم بهرس البطاطس بالشوكه مع الخليط وتزين بالبقدونس للتقديم وتقدم . ساخنة او باره بالهنا



سلطة البطاطس بالطريقة الفرنسية 
 
المقادير سلطة البطاطس
 4 حبات بطاطس
2 ملعقة كبيرة شبت مفروم ناعم
2 عود متوسط بصل الاخضر بس الجزء الاخضر
الصلصة الفرنسية:
1 حبة صغيرة بصل مفروم ناعم
ربع كوب خل ابيض
3 ملاعق كبيرة عصير ليمون
ربع كوب زيت زيتون
نص كوب زيت ذرة
2 ملاعق معجون المستردة
1 ملعقة صغيرة سكر
1 ملعقة صغيرة ملح
رشة فلفل اسود مطحون 

 طريقة سلطة البطاطس الفرنسية
تحضير : سلطة البطاطس
نحط البصل والخل وعصير الليمون وننقعه لمدة نص ساعة وبعدها نصفيه ونتخلص من البصل
نضيف الماستر للخليط ونقلب وبعدها نضيف الملح والسكر والفلفل نحفظ الصلصة ببرطمان لمدة يومين بالثلاجة
نسلق البطاطا ونقشرها ونقطعها ونزينها بالشبت (الشمر) والبصل الاخضر ونوزع فوقها الصلصة وتقدم

تعليقات