اعلان

طريقة عمل عرق الروستو (اللحمة الباردة) تحضير وصفة اللحمة البارده باكثر من طريقة

طريقة عمل عرق الروستو (اللحمة الباردة)
طبخ عرق الروستو اللحمه البارده اكلات طريقة عمل عرق الروستو (اللحمة الباردة)


 عرق الروستو اواللحمة الباردة لحمة باردة وهى سهلة جدا



وقت التحضير: 5 دقائق
 وقت الطهي: 60 دقيقة
المقادير:عرق الروستو (اللحمة الباردة)

 عدد 1 عرق لحم بتلو
 8 فصوص ثوم
 2 ملعقة سمن كبيرة
 مقدار ملح وفلفل وبهارات
التحضير:عرق الروستو (اللحمة الباردة)

1- يخرم اللحم بطرف السكين على مسافات متباعدة ويوضع في كل خرم فص ثوم وملح وفلفل وبهارات.
 2- يلف العرق جيدا بواسطة دوبارة حتى يتماسك اللحم مع الثوم.
الطبخ:عرق الروستو (اللحمة الباردة)

 1- يشوح العرق في السمن حتى يحمر ثم يضاف إليه الماء تدريجيا حتى تمام النضج.
 2- يرفع من الإناء ويترك ليبرد ثم يقطع حلقات رفيعة ويرص في طبق التقديم.
3- تسخن الصلصة المختلفة وتغرف في قارب الصلصة وقت التقديم.
 ملاحظات:

 يمكن تجميل الطبق بحلقات بطاطس مسلوقة نصف سلقة ومحمرة وبعض خضر السوتيه
 بالهنا اللحمة الباردة ( عرق الروستو ) مطبخ حوريات

========================================


طريقة عمل اللحمة الباردة
 
 طهى اللحمة البارده بخطوات بسيطه اليكى طريقة عمل اللحمة الباردة طريقه عمل العرق البقرى او اللحوم البارده
 الكمية تكفي: 4 أشخاص
 وقت التحضير: 15 دقيقة
 وقت الطهي: 120 دقيقة 


المقادير:
اللحمة الباردة

عرق لحم فلتو
فصوص ثوم صحيحة
2 فنجان صغير خل
2 ملعقة سكر
ملعقة ملح
ملعقة فلفل اسود وانا بطحن معاة حبهان مخصوص للحوم
كوب ماء ساخن
ملعقتين زيت ذرة او سمن حسب الرغبة
ورق الومنيوم للتغطية
خيط لربط عرق اللحم
التحضير:
اللحمة الباردة

طريقة طبخ اللحمة الباردة
هانجيب عرق اللحم نغسلة وننشفه بورق المطبخ
ونحاول نشيل اى شغت او دهون عليه على قد ما تقدر
نجيب سكين رفيع ونغرز السكين فى عدة اماكن متفرقة فى اللحم
هانجيب فصوص ثوم صحيحة ونغرزها بداخل تلك الثقوب
ونرشها بالفلفل الاسود
هانجيب ملعقة الملح وندعك بيها العرق بالكامل تدليك يعنى
وبعدين هانجيب خيط قوى
ونربط العرق عشان الانسجة تتماسك
ونجيب علبة ثلاجة وتحطى فيها اللحم
وترشى فنجان خل مذوب به ملعقة سكر ودا الدرسينج
او التتبيلة بتاعتة ونغطية ونحطه بالثلاجة
وهانقلبة من وقت للتانى ونسيبة منقوع فى التتبيلة دى
ليلة بحالها على الاقل
الطبخ:
اللحمة الباردة

نجيب صينية ونحطها على النار ونحط فيها المادة الدهنية ونسخنها ونعمل صدمة للحم
 نبتدى نشوح العرق من كل ناحية حتى يأخذ اللون البنى من كل ناحية
هانحط فنجان الخل الثانى المذوب به ملعقة سكر وكوب الماء المغلى على اللحم
ملحوظة: 

ماية التتبيلة الاولى برميها
ثم نغلف الصينية بورق الالومنيوم ونتركة على نار هادية مع ملاحظة تقليبة مرة او اتنين من فترة لاخرى
 وهو بياخذ ساعتين تقريباً حتى تمام السوا
وبنعرف انه استوى لما نغرز به شوكة لا يخرج منها سائل
لو وجدتى الميه قلت وهو لسة ما استواش ضيفى القليل من الماء المغلى ولو استوى والماء لسة موجود على النار عليه واكشفى الغطاء الالومنيوم
 حتى يتبحر السائل وتتشرب اللحم باقى السائل
نسيبة لما يبرد تماماً ومانقطعوش غير عند التقديم
بالهنا اللحمة الباردة مطبخ حوريات




Share this article :

إرسال تعليق