التخطي إلى المحتوى الرئيسي

طريقة عمل بلح الشام بسهوله

طريقة عمل بلح الشام
بلح الشام حلويات رمضانية طريقة عمل بلح الشام المصري مقرمش

 تعليم عمل بلح الشام فى البيت بطريقة سهله


 الكمية تكفي: 9 أشخاص
 وقت التحضير: 60 دقيقة
 وقت الطهي: 20 دقيقة

طريقة عمل بلح الشام
 المقادير: بلح الشام
 عدد 6 بيض
 1/2 كيلو دقيق
 1/2 لتر ماء
 كوب زيت
 1/2 ملعقة صغيرة ملح
 1/2 ملعقة صغيرة سكر
 1/2 ملعقة صغيرة فانليا
 مقدار زيت للتحمير
 مقدار شراب ثقيل جدا 
تحضير بلح الشام
طريقة بلح الشام
نضع الماء والزيت والملح والسكر على النار
بعد الغليان نضع الدقيق مره واحده
نمزج الخليط جيدا لمده حوالى نصف ساعه
نرفعه من على النار بعد ان اصبح مثل الكوره ولا يلتسق بالكزرولا
نضع العجينه فى العجان ونشغله الى ان تهدا العجينه
نضع البيض واحده واحده مع الضرب المستمر
ونضع الفانليا مع البيض
اذا لاحظنا ان العجينه نشفه نوعا نضع بيضه ذياده 



وصفة حلويات بلح الشام
نضع العجينه بكيس به بلبله
نقطع العجينه فى زيت بااااارد
نتركها تتحمر مع مراعاه التقليب عند اللزوم لكى تحمر من الوجهين
بعد ما يكون لونها ذهبيا نضعها فى شراب سميك
ملاحظات: 

زيت قلى بلح الشام لالالازم يكون بااارد
اذا تحبوا بلح الشام طرى ممكن نحمره فى زيت ساخن
ممكن نحشو بلح الشام بحشوات مختلفه مثل
الشيكولا والكريم شانطى والكريمه الكستر 
بالهنا بلح الشام مطبخ حوريات






تعليقات