التخطي إلى المحتوى الرئيسي

طريقة عمل البط المحشى بالارز تحضير البط المشوى مع الارز الطهى بالخطوات

طريقة عمل البط سهلة           Cooking ducks
طريقة عمل البط المشوى و المحشية ارز  طريقة البط المحشى رز اسهل الطرق لعمل البط محشو ارز وصفة البط محشية رز بالمقادير خطوه خطوه


Cook duck stuffed with rice
طريقة عمل البط المشوى و المحشية ارز
وقت التحضير: 20 دقيقة
وقت الطهي: 45 دقيقة
المقادير: البط

مكونات لعمل البط
بطة وزنها ما يزيدش عن 2 كيلو
بصلتين كبارمبشورين خشن
ملح وفلفل و بهار
عصير برتقالتين بلدى
علشان نعمل الارز بتاع البطة
مج ارز
بصلة متوسطة مفرومة
ملح وفلفل وبهار وقرفة بسيط
زبدة

التحضير البط: 

 نغسل البطة كويس اوى وننقعها فى ميا فيها ملح ودقيق وخل وبعدين نشطفها كويس اوى
نحط البصل على التوابل والبرتقال ودى حتبقى التتبيلة اللى حنتبل بيها البط
حنتبل البطة بيها كويس ونملاها من جواها بالبصل ده ونسيبها فى التلاجة من قبلها بيوم

طريقة الحشو للبط : حنشوح البصلة فى الزبدة لغاية لما تصفر
بعد كده نحط الرز والتوابل والملح ونشوح
بعد كده نحط ميا على الرز يادوب تغطى بس الرز
نسيبه على النار يشرب ميته ويستوى نصف سوا

تحضير لطهى البط
بعد كده نجيب البطة وننشلها من التتبيلة ونطلع البصل من جواها ونبدا نحشيها بالرز ده بس مش نملاها اوى علشان لسه حيتمدد
وممكن نحشى الزور زى  وممكن نقفل البطة بالخلة او بالفتلة زى الحمام علشان الرز ما يخرجش بره البطة لو تحبوا
او تسيبيها من غير ما تقفليها  جزء من الرز يخرج ويتحمر مع البطة بيبقى طعمه جميل اوى وتجيبى الصينية حطي التتبيلة البصل كلها تحت البطة والبطة عليها
بعد كده نلفها بورق الفويل كويس اوى ونكون مسخنين الفرن نحطها علشان تستوى
بعد كده نتابعها كل نصف ساعة علشان لو محتاجة ميا نزودها علشان تستوى لغاية لما تستوى هى بتاخد فى الفرن من ساعتين ونصف لتلات ساعات
وهى ملفوفة بالفويل ولما تستوى نشيل الفويل ونحطها تحت الشواية علشان تتحمر ثم فى الطبق وتحتها صوص البصل اللى كان تحتها وحطينا منه عليها من فوقها والصوص ده يا جماعة طعمه رائع وطبعا قدمت معاها سلطة زبادى بالخيار


وبالهنا البط فى مطبخ حوريات

تعليقات

‏قال اشرف محمد…
جميله الطريقه دي
‏قال غير معرف…
لتاااا
‏قال غير معرف…
حلوة الطريقة