اعلان

طريقة عمل القلقاس بالخطوات مع الصور والمقادير لطبخ القلقاس المصرى

القلقاس بالصور، طريقة عمل القلقاس، طبخ القلقاس خطوة بخطوة،خطوات
طريقة عمل القلقاس المصرى البلدى اللذيذ 




طريقة عمل القلقاس المصري بالصور القلقاس
المقادير : القلقاس

عمل القلقاس بالسلق

المكونات
حوالي كيلو لحم
3 حبات قلقاس متوسطه الحجم حوالي كيلو
أربع حزم سلق اخضر
(أوراق السلق قريبه الشبه بالسبانخ الفرق بينهم إن السبانخ ليها رؤوس حمراء)
نصف حزمه كزبره خضراء
اربع فصوص ثوم كاملين
ملعقة زبده
ملح فلفل هيل ورق غار بصل

ألطريقه التحضير : القلقاس
نسلق اللحم ونضع البصل والتوابل

undefined القلقاس
تقشير القلقاس ونقطع القلقاس مكعبات أقوم بمسحه بفوطة ناشفة أفضل من غسله او غسله غسله خفيفة ثم إضافته القلقاس
للشوربة هنا تكون أللحمه استوت نصف استواء نضيف القلقاس على أللحمه والمرق ونتركه حتى ينضج
  وبالنسبة للسلق نقطع أوراقه ونفصلها عن العيدان ونغسلها ونصفيها فى مصفاة حتى نتخلص من المياه
وبعد ذلك نضعه فى حله او طاسه علي النار

وبعد عشر دقايق نلاحظ ان الورق حجمه بيقل نضيف اربع فصوص ثوم كاملين وملعقة زبده وأوراق الكزبرة الخضرا ونقلب باستمرار ويمكن اضافة الثوم والكزبرة معها من الاول



وهنا بعد حوالي تلت ساعه شوفوا شكله
وهنا بعد ربع ساعه
طبعا النار بتكون هاديه حتى لا يحترق وبعد ربع ساعة أخرى سنجد ان الأوراق شكلها أصبح ناشف و حتى نسمع صوت خشخشة يعنى الخضرة أصبحت ناشفة تماما وقل حجمها جدا ولا تحترق وهش هنا تكون نضجت تماما وهذا هو شكلها

ثم نقوم بدقها في الهاون و طحنها جيدا ثم نضيفها على القلقاس قبل أن رفعه من على النار او نضعها في الخلاط ونضيف حوالي كوب مرقه (نأخذها من مرقه أللحمه اللى بيها القلقاس) ونضربها
نصب الخليط على القلقاس واللحم ونتركه يغلى حتحسى ان لونه فاتح لكن نتركه عالنار لمدة 10دقائق وطبعا بيكون القلقاس واللحمة تقريبا نضجوا
وهذا شكل القلقاس بعد النضج وشوفوا لونه الأخضر الجميل يأرب يكون عجبكم


وبالهنا حوريات
Share this article :